Chiafrø
Chiafrø
En av planterikets rikeste kilder til omega-3 uten smak. Chiafrø har en naturlig bred sammensetning av mineraler, vitaminer og proteiner som er helt unik. Bland chiafrø i mat og drikke, det gir økt næringsinnhold, energi og livskraft!
Næringstoffer: Innholdet av fettsyrer er om lag tre ganger så høyt som i de fleste andre frø og kornsorter, spesielt omega-3 og omega-6, og forholdet. De umettede fettsyrene er svært viktige for kroppens opptak av vitaminene A, D, E og K. Proteininnholdet er høyere enn de fleste andre frø og kornsorter og dessuten en rik kalsiumkilde.
Det høye innholdet av essensielle fettsyrer kan virke nedsettende på blodtrykket. Chiafrø er også en god proteinkilde. De er lett fordøyelige og tas derfor lett opp i kroppen. Det gjør chiafrøene spesielt egnet til utvikling av muskler og vev. Innholdet av langkjedede triglyserider bidrar til reduksjon av kolestrolinnholdet i blodet.