http://mimismat.no
  • Logg inn
  • Registrer
  • Hjem
  • Kategorier
  • Om Meg
  • Kontakt Oss
  • Facebook
  • Hjem
  • Kategorier
  • Om Meg
  • Kontakt Oss
  • Facebook
  • Hjem
  • Kategorier
  • Om Meg
  • Kontakt Oss
  • Facebook
  • Hjem
  • Om Meg

Om Meg

Matglad med en kreativ sjel!

Jeg ble tidlig introdusert til matlaging.

Som liten jente satt jeg enten på kjøkkenbenken, eller sto på en krakk, for å følge med på alt som foregikk.
Om det var hakking og kutting av grønnsaker, røring i grytene eller koking av ris. Lukker jeg øynene den dag i dag, så kan jeg fortsatt kjenne de deilige luktene. Jeg vokste oppi en kultur hvor det er vanlig å stå i mange timer å lage mat, om det var etter jobb, tidlig på dagen eller på kvelden. . Må ikke glemme bestemor da, for med karrièreforeldre så var det jo hos bestemor vi som regel dro til etter skoletid. Husker at hun alltid hadde fersk og kald vannmelon juice i kjøleskapet, som sto klart når vi kom dit etter skolen. Så jeg vil si at min kjærlighet for ferske råvarer og matlaging fra bunn, kommer fra familien ja. Vil ikke putte meg selv i noen som helst mat kategori, men prøver så godt det lar seg gjøre å bruke ferske råvarer, helst økologisk, men det er ikke alltid økonomien strekker til. Til hverdag jobber jeg med Helsekost, og vet godt at allergier og intoleranse skaper utfordringer for familier. Selv fikk jeg svangeskapsdiabetes  og har laktoseintoleranse, og fikk dessuten gallesten etter graviditeten. Alt dette førte til nye utfordringer selv for meg selv matveien. Derfor måtte jeg gjenskape matrettene, og vil så godt jeg klarer å lage flere varianter av mine retter, slik at alle som vil skal ha mulighet til å spise dem, selv med allergier og intoleranse. 

Å lage mat er både gøy og kreativt, bruk det som terapi! Har du en dårlig dag, så ta det utover grønnsakene, ikke de som står deg nær.

Nå er jeg så heldig at jeg er samboer med verdens beste kjæreste som er fra Nederland og deler min lidenskap til matlaging like mye som meg. Det er vel blitt vår lille greie, og kvalitetstiden sammen tilbringes mye på kjøkkenet hjemme hos oss. Som regel så settes radion på så høyt som mulig, men ikke så høyt at vi trenger å skrike til hverandre. Råvarene settes fram og matlagingen starter. Noen ganger har vi en plan og andre ganger så ender vi opp med å lage noe ut av det som finnes i kjøleskapet. Sammen har vi en herlig liten krabat, håper at vi klarer å inspirere han ved å la han aktiv være delaktig i matlaging. Håper også at jeg klarer å inspirere noen av dere der ute!

(Visited 568 times, 1 visits today)


Å lage mat er både gøy og kreativt, bruk det som terapi! Har du en dårlig dag, så ta det utover grønnsakene, ikke de som står deg nær.

Kategorier

Allergivennlig

Allergivennlig

Bakverk

Bakverk

Dessert

Dessert

Fermentering

Fermentering

Fisk

Fisk

Forretter

Forretter

Fugl

Fugl

Grønnsaksretter

Grønnsaksretter

Populære innlegg

  • spirerSpirer – Supermaten du dyrker selv Spirer er livskraftig mat med mengder av viktige næringsstoffer. De…
  • 1Kål Sunn mat i særklasse At kål inneholder mye C-vitaminer er…
  • chiafrøChiafrø Chiafrø En av planterikets rikeste kilder til omega-3 uten smak.…

Populære Oppskrifter

  • kjøttkraft av kraftbeinKjøttkraft av Kraftbein Kjøttkraft av kraftbein Bein, marg, hud og føtter, sener og…
  • levergryte med bacon og soppLevergryte med bacon og sopp Levergryte med bacon og sopp Denne retten er kanskje ikke…
  • Innbakt indrefilet av svin med sennep og honningsausInnbakt indrefilet av svin med sennep og honningsaus Innbakt indrefilet av svin med sennep og honningsaus Denne oppskriften…

Populære Tags

asiatisk aubergine Biff blåskjellsuppe brød bønnesalat chips dipp flyndre Glutenfri gresk grill grillet kylling gryterett Grønnkål Grønnsaker gulrøtter Kjøttkraft kremet laks lettvint levergryte linser mandelmelk moussaka musli ostekake Ovnsbakt pizza potet Proteinbrød quinoa rødbeter salat sennep og honningsaus sjokolade sjokoladenøttpålegg sommersalat Spirer supermat Svinefilet syltede agurker tahini vegetar Yoghurt yoghurtdipp

MIMIS OPPSKRIFTER | ALLE RETTIGHETER | © 2021