Om Meg
Matglad med en kreativ sjel!
Jeg ble tidlig introdusert til matlaging.
Som liten jente satt jeg enten på kjøkkenbenken, eller sto på en krakk, for å følge med på alt som foregikk.
Om det var hakking og kutting av grønnsaker, røring i grytene eller koking av ris. Lukker jeg øynene den dag i dag, så kan jeg fortsatt kjenne de deilige luktene. Jeg vokste oppi en kultur hvor det er vanlig å stå i mange timer å lage mat, om det var etter jobb, tidlig på dagen eller på kvelden. . Må ikke glemme bestemor da, for med karrièreforeldre så var det jo hos bestemor vi som regel dro til etter skoletid. Husker at hun alltid hadde fersk og kald vannmelon juice i kjøleskapet, som sto klart når vi kom dit etter skolen. Så jeg vil si at min kjærlighet for ferske råvarer og matlaging fra bunn, kommer fra familien ja. Vil ikke putte meg selv i noen som helst mat kategori, men prøver så godt det lar seg gjøre å bruke ferske råvarer, helst økologisk, men det er ikke alltid økonomien strekker til. Til hverdag jobber jeg med Helsekost, og vet godt at allergier og intoleranse skaper utfordringer for familier. Selv fikk jeg svangeskapsdiabetes og har laktoseintoleranse, og fikk dessuten gallesten etter graviditeten. Alt dette førte til nye utfordringer selv for meg selv matveien. Derfor måtte jeg gjenskape matrettene, og vil så godt jeg klarer å lage flere varianter av mine retter, slik at alle som vil skal ha mulighet til å spise dem, selv med allergier og intoleranse.
Å lage mat er både gøy og kreativt, bruk det som terapi! Har du en dårlig dag, så ta det utover grønnsakene, ikke de som står deg nær.
Nå er jeg så heldig at jeg er samboer med verdens beste kjæreste som er fra Nederland og deler min lidenskap til matlaging like mye som meg. Det er vel blitt vår lille greie, og kvalitetstiden sammen tilbringes mye på kjøkkenet hjemme hos oss. Som regel så settes radion på så høyt som mulig, men ikke så høyt at vi trenger å skrike til hverandre. Råvarene settes fram og matlagingen starter. Noen ganger har vi en plan og andre ganger så ender vi opp med å lage noe ut av det som finnes i kjøleskapet. Sammen har vi en herlig liten krabat, håper at vi klarer å inspirere han ved å la han aktiv være delaktig i matlaging. Håper også at jeg klarer å inspirere noen av dere der ute!