1 0
Potetlapper med Crème Fraîche

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
8stk Poteter
5stk Egg
1 ss Crème Fraîche
1/2 tsk Gurkemeie
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Pepper
Til steking Kokosolje

Potetlapper med Crème Fraîche

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Vegetar
Kjøkken:

Himmelsk godt!

  • 30 min
  • Porsjoner
  • Lett

Ingredienser

Fremgangsmåte:

Del

Potetlapper

Disse Persiske potetlappene er vanvittig gode. Så gode, at når du først har smakt på en, så klarer du ikke å la vær å spise bare en. Alle har vel en type rett som minner dem om mor. Lapper er mammas spesialitet. Så når jeg lager potetlapper, blir jeg litt nostalgisk og ringer mamma.

 I Iran lages det lapper av alt, om det er med eller uten protein. Ganske sikker på at det er mulig å fylle en hel kokebok med oppskrifter av lapper. Håper du blir litt inspirert og kanskje får du til å lage din egen lappe versjon!

 

(Visited 468 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Start med å koke potene, koketiden er avhengig av potettype, men ca 15min er som regel nok. Fjern skallet av potene og rasp dem med den grove delen av raspen. Tilsett gurkemeie og salt og pepper.

2
Ferdig

Tilsett deretter alle eggene og Crème Fraîche. Rør forsiktig rundt med en gaffel, alt skal bare blandes lett og forsiktig.

3
Ferdig

Jeg synes det er enklest å jobbe med to skjeer når jeg skal porsjonere lappene. Lag en porsjon av deigen og legg den ned i stekepannen og flat den forsiktig ut med baksiden av skjeen. Pass på at lappene ikke brenner seg, de steker veldig fort og trenger kun noen minutter på hver side.

4
Ferdig

Når lappene har fått en fin gyllen farge er de ferdige. Server med ønsket tilbehør. Jeg liker å servere potetlapper med suppe.

Velbekomme!

mimi

Forrige
Ovnsbakt Camembert med honning & granateple
Neste
Fisk & Blåskjellsuppe
Forrige
Ovnsbakt Camembert med honning & granateple
Neste
Fisk & Blåskjellsuppe

Legg til kommentar