Ingredienser
-
1,5 kg Kraftben av storfe
-
1 kg Marbein
-
4 L Vann
-
1 stk Løk
-
4 stk Chalottløk
-
1/2 stk Purreløk
-
2 stk Gulrøtter
-
2 stilker Stangselleri med blader
-
2 fedd Hvitløk
-
2 stk Laurbærblad
-
3 stilker Persille
-
1 ts Havsalt
-
15 stk Hele Pepperkorn
Fremgangsmåte:
Kjøttkraft av kraftbein
Bein, marg, hud og føtter, sener og leddbånd som du ikke
bruker direkte i kosten kan kokes og gjøres om til kraft.
Denne småkokingen forårsaker at bein og leddbånd frigjør helbredende stoffer som kollagen,prolin ,glycin og glutamin og som har makt til
å forvandle din helse . Dette er en oppskrift på en lys kjøttkraft av kraftbein, som ikke bare er sunn, men kan ta matlagingen din til et helt nytt nivå. Maten smaker faktisk mye mye bedre med hjemmelaget kraft enn vanlige buljongterninger og fond som du får kjøpt i butikk. Ja det tar tid, men igjen så trenger du ikke å gjøre så ofte, hvis du lager nok til at du eventuelt fryser ned det du ikke bruker til en senere anledning. Denne oppskriften vil gi ca 2 L ferdig kraft.
Trinn
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
Legg så resten av ingrediensene i gryten sammen med kjøttet. Veldig viktig at vannet ikke koker, men små putrer. Kjernetemperatur bør være på 85 grader. La det små putre i minst 3 timer, jo lenger jo bedre. |
4
Ferdig
|
2 Comments Hide Comments
Hvor mye av kraften til fersk suppe? Eller koke kjøtt og grønnsaker direkte i kraften?
Hei Bjørn,
ca. 2/3 deler kan brules til suppe 🙂