0 0
Hjemmelaget Mandelmelk

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
4 dl Økologiske mandler
8 dl Vann
1 stk Nøttemelkpose
valgfritt Søtning

Hjemmelaget Mandelmelk

Nom nom!

  • 15 min
  • Porsjoner
  • Lett

Ingredienser

Fremgangsmåte:

Del

Hjemmelaget Mandelmelk

hjemmelaget mandelmelk er veldig enkel å lage og smaker dessuten kjempegodt. Jeg tåler ikke melk så bra, og da ble mandelmelk et godt alternativ til morgenkaffen. Mandelmelk som selges i butikk pleier som regel å være søtet. Jeg lager denne uten å søte, men kan selvfølgelig bli søtet med litt agave, yaconsirup eller stevia. Ikke lag mye av gangen, da denne melken kun holder seg ferskt i noen få dager i kjøleskapet. Bruk også økologiske mandler, men om du ikke får tak i det, så bruk det du får tak i. Kan brukes i baking eller sammen med musli. Utroli godt!

(Visited 210 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Legg mandlene i bløt over natten i en skål. La dem stå på kjøkkenbenken med en tallerken over skålen.

2
Ferdig

Skyll mandlene grundig under kaldt rennende vann . På dette punktet, bør mandlene føles litt myke hvis du klemmer dem . Det er best å ikke bruke bløtlegginsvannet fordi det inneholder fytinsyre

3
Ferdig

Hell mandlene i en blender og tilsett dobbel mengde vann. Kjør på det sterkeste hastighet i 2 minutter eller til mandlene er helt oppløst og blandet med vannet.

4
Ferdig

Hell alt over i en nøttemelkpose og skvis til du får ut all saften. Tilsett litt søtning om ønskelig
Hell melken i en forseglet glass eller beholder og oppbevar i kjøleskapet i maks 3 døgn.
Mandelmassen kan brukes til baking, smoothie eller frokostblandingen.

mimi

Forrige
Sjokoladenøttpålegg
Neste
Syltede Agurker
Forrige
Sjokoladenøttpålegg
Neste
Syltede Agurker

Legg til kommentar