2 0
Biff Provencale

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
1,5kg Grytekjøtt eller bog
5 stk Tomater
2 ss Tomatpurre
1 stk Purre
3 stk Løk
1 stk Gulrot
8 stk Champignon
1 stk Chilli
4 stk Hvitløksfedd
5 dl Oksefond eller kraft
0,6 dl Rødvin
1 bunt Basilikum fersk
1 ss Timian tørket
1/2 ss Rosmarin tørket
2 ss Oregano
etter ønske Salt & Pepper
til steking cocosa

Biff Provencale

Egenskaper:
  • Glutenfri
Kjøkken:

Varmer og metter!

  • 3 timer
  • Porsjoner
  • Medium

Ingredienser

Fremgangsmåte:

Del

Biff Provencale

Er du av dem som blir litt skremt av gryteretter eller føler at du ikke tørr å prøve deg på en oppskrift med mange ingredienser? da kan jeg love deg, at å lage en gryterett egentlig er ganske enkelt. Du trenger kun å kutte ingrediensene, steke kjøttet så lar alt bare putre og godgjøre seg selv i gryten, og sim salabim så har du en herlig middagsrett som både metter deg og dine gjester. Biff Provencale kan lages på uttalige måter, men denne versjonen synes jeg er ganske god. Den varmer og metter, alt en matrett skal gjøre!

 

(Visited 406 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Start med å kutte tomatene og kok dem i ca 15min på svak til middels sterk varme

2
Ferdig

Mens tomatene koker, kan du kutte opp alle grønnsakene. Fjern frøene fra chillien om du ikke ønsker at gryteretten skal bli altfor sterk. Anbefaler å fjerne den innvendige stilken i hvitløkfeddene også, da disse kan sette en lett bitter smak på retten. Kutt også opp basilikum.

3
Ferdig

Kutt kjøttet i ønsket størrelse og brun det lett i en panne med kokosfett. Tilsett salt & pepper. Når kjøttet har fått en lett brunfarge kan du tilsette rødvinen og la den småputre til alkoholen er fordampet.

4
Ferdig

Legg de oppkuttede grønnsakene og kjøttet i gryten sammen med tomatene. skru ned varmen. Bland fond eller kraft i litt vann og hell dette over. Timian og persille, med litt med salt & pepper kan også tilsettes nå.

5
Ferdig

Gryteretten skal småkoke i ca 2,5 timer. Egentlig jo lenger jo bedre. Her må du ha tålmodighet så alle smakene kan sette seg godt.

Bon apetitt!

mimi

Forrige
Ostekake med Nutella & Basilikum
Neste
Kremet Laks Med Dill og Søtpotetchips
Forrige
Ostekake med Nutella & Basilikum
Neste
Kremet Laks Med Dill og Søtpotetchips

2 Comments Hide Comments

Legg til kommentar