0 0
Vegetar moussaka

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
4 stk Aubergine
4 stk Poteter skivet
10 stk Champignon
50 gr Fetaost
Tomatsaus
Olje til steking
3,5 dl Hakket løk
1 ss Hakket hvitløk
150 gr Linser
1 ts Nellik
1/4 ts Ceylon kanel
1/4 ts Muskatnøtt
1/8 ts Sukker
1 1/2 ts Salt
1/2 ts Pepper
1 ts Oregano
0,6 dl Tomatpurre
2,4 dl Rødvin
450 gr Hakket tomat
Hvitsaus
6 dl Havremelk
4 ss Usaltet smør
0,6 dl Hvetemel
1/4 ts Muskatnøtt
1 ts salt
1 ts pepper
3,5 dl Parmesan
Topping
0,6 dl Topping

Vegetar moussaka

Egenskaper:
  • Vegetar
Kjøkken:

Like god som orginalen!

  • 1 time
  • Porsjoner
  • Medium

Ingredienser

  • Tomatsaus

  • Hvitsaus

  • Topping

Fremgangsmåte:

Del

Vegetar moussaka

Vegetar moussaka er lett å lage, men kan ta tid. Så sett av tid og lag gjerne større porsjoner og frys ned. Jeg gjør det!  på travle dager hentes de nedfryste porsjonene og nytes med familien. Synes denne er like god som orginalen, om man ønsker en kjøttfri middag eller om du skal servere gjester som ikke spiser kjøtt. Gresk moussaka lages opprinnelig med lam, men siden dette er en vegetar versjon, så velger jeg å bruke brune linser istedet i denne oppskriften. Min egen vri på den tradisjonelle moussakan er champignon og fetaos, som er veldig god i denne vegetar versjonen jeg lager. Om du ikke liker parmesan, så er det selvfølgelig opptil deg å benytte deg av ønsket ostetype, jeg liker smaken av parmesan og synes det gir retten en ekstra piff. Det finnes også mange vegetar/veganske oster på markedet som kan brukes. Tomatsausen og auberginene kan fint lages dagen i forveien, ofte gjøre jeg dette selv for å spare tid. Det er også mange som velger å strø salt på auberginene før de baker dem for å trekke ut fuktigheten, men jeg velger å ikke gjøre det. Synes faktisk at fuktigheten auberginene avgir kommer retten til gode.

(Visited 752 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Legg linsene i bløt, minimum 2 timer eller over natta. Dette gjør at det blir enklere å koke dem. Det er også mulig å få kjøpt serverings klare linser i butikk.

2
Ferdig

Forvarm ovnen til 220 grader
Smør en eller flere flate ovnsformer. Skjær så auberginene i ca 12 mm tykke skiver. Legg dem på bakepapir og pensle dem lett med olivenolje og stør litt salt og pepper over.
Bak dem i forvarmet ovn i ca 15-20 min eller til de er blitt lett brunet

Reduser temperaturen til 200 grader

3
Ferdig

Lag tomatsaus: I en stor kjele, varm oljen over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og kok til de begynner å myke, ca 5 minutter. Stek champignon til de har minket i størrelse. Tilsett nellik, kanel, muskat, sukker, salt, pepper og oregano. Tilsett vin og kok til alkoholen er fullstendig fordampet. Hell i tomatpuree og hakket tomat og kok på lav varme til sausen har blitt tykk, ca 20 minutter. Sett til side.

4
Ferdig

Lag hvitsaus: Varm melken i en liten kjele over middels varme. Smelt smøret og visp forsiktig inn melet, rør hele tiden, i 2 minutter. Visp i den varme melken, rør ofte og kok til 5-7 minutter til sausen er glatt og tykk. Rør i muskatnøtt, salt, pepper og parmesanost. Avkjøl sausen i 10 minutter. Visp sakte inn egg og sett til side.

5
Ferdig

I et ønsket form, legger du et lag med auberginer og heller så tomatsausen over. Smuldre opp fetaosten med fingrene og dryss det over, om ønsket legg noen skiver med rå poteter i mellomste laget og dekk til igjen med nytt lag av auberginer og tomatsaus.

6
Ferdig

Helt tilslutt helles ostesaus og parmesan over. Stekes i ovnen i ca 55-60min

mimi

grillede gulrøtter med yoghurtdipp
Forrige
Grillede gulrøtter med yoghurtdipp
Yoghurt & tahini dipp
Neste
Yoghurt & tahini dipp
grillede gulrøtter med yoghurtdipp
Forrige
Grillede gulrøtter med yoghurtdipp
Yoghurt & tahini dipp
Neste
Yoghurt & tahini dipp

Legg til kommentar