0 0
Syltede Agurker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Sylteagurk
4 stk Hvitløksfedd
1stk grønn Pepper
3 stilk Estragon fersk
1stk Læurbærblad
2 tsk Sennepsfrø
2 tsk korianderfrø
3 dl Eplecidereddik
100g Salt
1 L Vann

Syltede Agurker

Features:
  • Glutenfri
  • Sterk
  • Vegan

Khiar shoor!

  • 1 time
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Syltede Agurker

Syltede agurker (khiar shoor) finnes og lages i så og si alle iranske hjem. Du har den søte versjonen som finnes i butikkhyllene i Norge, men dette er en saltet versjon som er min favoritt. Smaksmessig så vil fermentering føre til akkurat samme sluttprodukt, men dette er altså en hurtig versjon om du ikke klarer å vente. Jeg kjøper alltid inn dobbelt med ingredienser, for så å lage en fermentert og en sylted variant. Nå er jeg så heldig at jeg kommer fra en kultur hvor fermentering og sylting er av  daglig kost og oppskrifter blir videreført fra en generasjon til en annen. Men så har jeg en eksperimentell side så jeg prøver alltid å finne nye varianter av en original oppskrift. Jeg deler denne versjonen her med dere, da jeg selv er ganske fornøyd med smaken av de syltede agurkene.

(Visited 185 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Vask og skyll agurkene godt og legg dem til tørk.

2
Done

kok opp vann og eddik og legg til avkjøling. Hell i sennepsfrøene og korianderfrøene i ønsket glassoppbevaring. Stikk noen få hull i de grønne pepperne og legg dem ned i krukken med en eller to av hvitløksfeddene og estragonstilkene.

3
Done

Når agurkene har tørket kan du legge dem ned i krukken en og en. Det er enklest å legge dem i en sirkel og deretter fylle opp i midten. Hell over den avkjølte syltelaken og topp med ekstra hvitløksfedd. Legg laurbærbladet på topp før du lukker glasset. Oppbevar glasset på kjøkkenbenken i en uke før du flytter den til en kjøligere plass.

mimi

previous
Hjemmelaget Mandelmelk
next
Økologisk Proteinbrød
previous
Hjemmelaget Mandelmelk
next
Økologisk Proteinbrød

Add Your Comment