Ingredienser
-
1 kg Sylteagurk
-
4 stk Hvitløksfedd
-
1stk grønn Pepper
-
3 stilk Estragon fersk
-
1stk Læurbærblad
-
2 tsk Sennepsfrø
-
2 tsk korianderfrø
-
3 dl Eplecidereddik
-
100g Salt
-
1 L Vann
Fremgangsmåte:
Syltede Agurker
Syltede agurker (khiar shoor) finnes og lages i så og si alle iranske hjem. Du har den søte versjonen som finnes i butikkhyllene i Norge, men dette er en saltet versjon som er min favoritt. Smaksmessig så vil fermentering føre til akkurat samme sluttprodukt, men dette er altså en hurtig versjon om du ikke klarer å vente. Jeg kjøper alltid inn dobbelt med ingredienser, for så å lage en fermentert og en sylted variant. Nå er jeg så heldig at jeg kommer fra en kultur hvor fermentering og sylting er av daglig kost og oppskrifter blir videreført fra en generasjon til en annen. Men så har jeg en eksperimentell side så jeg prøver alltid å finne nye varianter av en original oppskrift. Jeg deler denne versjonen her med dere, da jeg selv er ganske fornøyd med smaken av de syltede agurkene.
Trinn
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
Når agurkene har tørket kan du legge dem ned i krukken en og en. Det er enklest å legge dem i en sirkel og deretter fylle opp i midten. Hell over den avkjølte syltelaken og topp med ekstra hvitløksfedd. Legg laurbærbladet på topp før du lukker glasset. Oppbevar glasset på kjøkkenbenken i en uke før du flytter den til en kjøligere plass. |