Ingredienser
-
1 stk stor squash
-
2 stk store Aubergine
-
2 stk Hakket hvitløk
-
1 stk Hakket løk
-
1/4 ts Salt
-
1/4 ts Pepper
-
1 ss Olje til steking
Fremgangsmåte:
Squash & aubergine dipp
Squash & aubergine dipp er kjempegodt, både som en forrett, siderett eller dipp. En allsidig rett som bare er helt nydelig. Den er inspirert av den Persiske versjonen som heter kashke bademjan, som består av aubergine med fermentert myse saus. Men siden jeg elsker squash like mye som aubergine, så bestemte jeg meg for å lage min egen versjon. Den er rimelig enkel å lage, og kan til og med lages kvelden i forveien.
Ønsker du en enda sunnere variant, så er det fint mulig å bake squash og auberginene i ovnen. Beregn en ca 20 min på 180 grader. Skjær i ringer og legg på et stekebrett med bakepapir under. Dryss litt salt/pepper og olivenolje over og bak dem i ovnen.
Trinn
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
Brun løk og hvitløk, gjerne til de er blitt karamelisert. Bland derretter inn de ferdig stekte squash og aubergine ringene. Bland alt godt sammen, og rør rundt i pannen til alt er godt blandet. |
3
Ferdig
|
Server varm eller kald, gjerne med litt yoghurt og pitabrød |