0 0
Squash & aubergine dipp

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
1 stk stor squash
2 stk store Aubergine
2 stk Hakket hvitløk
1 stk Hakket løk
1/4 ts Salt
1/4 ts Pepper
1 ss Olje til steking

Squash & aubergine dipp

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Vegan
  • Vegetar
Kjøkken:

Sunn herlighet!

  • 30 min
  • Porsjoner
  • Lett

Ingredienser

Fremgangsmåte:

Del

Squash & aubergine dipp

Squash & aubergine dipp er kjempegodt, både som en forrett, siderett eller dipp. En allsidig rett som bare er helt nydelig. Den er inspirert av den Persiske versjonen som heter kashke bademjan, som består av aubergine med fermentert myse saus. Men siden jeg elsker squash like mye som aubergine, så bestemte jeg meg for å lage min egen versjon. Den er rimelig enkel å lage, og kan til og med lages kvelden i forveien.

Ønsker du en enda sunnere variant, så er det fint mulig å bake squash og auberginene i ovnen. Beregn en ca 20 min på 180 grader. Skjær i ringer og legg på et stekebrett med bakepapir under. Dryss litt salt/pepper og olivenolje over og bak dem i ovnen.

 

(Visited 955 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Start med å skjære squash og auberginer i ringer. Stek dem i panne med salt og pepper eller bak dem i ovn. Jeg pleier å steke dem hver for seg, da det er forskjell på steketiden.

2
Ferdig

Brun løk og hvitløk, gjerne til de er blitt karamelisert. Bland derretter inn de ferdig stekte squash og aubergine ringene. Bland alt godt sammen, og rør rundt i pannen til alt er godt blandet.

3
Ferdig

Server varm eller kald, gjerne med litt yoghurt og pitabrød

mimi

Yoghurt & tahini dipp
Forrige
Yoghurt & tahini dipp
sommersalat med aubergine og rødbet
Neste
Sommersalat med aubergine og rødbet
Yoghurt & tahini dipp
Forrige
Yoghurt & tahini dipp
sommersalat med aubergine og rødbet
Neste
Sommersalat med aubergine og rødbet

Legg til kommentar