Ingredienser
-
Hjemmelaget sjokolade
-
100 g Kakaomasse
-
50 g Kakaosmør
-
2 ss Agavesirup
-
ca 1,5 ts Vaniljepulver
-
Sjokoladenøttpålegg
-
200 g Ferdig sjokolade
-
2 dl Kokosfløte
-
100g cocosa Extra virgin
-
50 g Valnøtter
Fremgangsmåte:
Sjokoladenøttpålegg
Denne er til alle sjokoladeelskende der ute. Jeg velger å hjemmelaget lage både sjokolade og sjokoladenøttpålegg, fordi det er kjempe enkelt og fordi at at jeg kan velge ingrediensene selv. Det er dessverre sånn at sjokoladepålegg som finnes i butikkene er tilsatt altfor mye sukker og andre ugunstige tilsetningstoffer. Og hjemmelaget sjokolade smaker desuten så myyyye bedre. Her kan man slå seg løs og få frem sine kreative sider og lage mange ulike varianter. Skulle du eller noen i familien være allergisk mot valnøtter eller nøtter generelt, så kan denne fint lages uten nøtter. Prøv deg også frem med hasselnøtter, så får du en hjemmelaget versjon av nutella. Lag små mengder slik at du eller familien rekker å spise det opp innen noen dager, siden det ikke er noen konserveringsmidler så holder det seg kun ferskt i noen dager i kjøleskapet.
Trinn
1
Ferdig
|
Start med den hjemmelagde sjokoladen først. Smelt kakaomasse og kakaosmør i en bolle over et vannbad. Tilsett yaconsirup og vaniljepulveret. Smak og sjekk om du synes den er søt nok og eventuell for bitter. Det er vaniljepulveret som fjerner bitterheten i mørk sjokolade. Tilsett eventuelt litt mer yaconsirup og vaniljepulver |
2
Ferdig
|
Tilssett cocosa til sjokoladen, slik at den smelter godt inn med sjokoladerøren. Hell alt ned i en kjele og sett på veldig svak varme. Det er super viktig at det ikke er for varmt. Tilsett kokosfløte og hakkede valnøtter. Avkjøl og fyll på ønsket glass. Oppbevar i kjøleskapet. |