Ingredienser
-
4kg piggvar
-
1 klype
-
1 klype
-
100g
-
400g
-
1 stk
-
2 stk
-
1 stk
-
2 fedd
-
2 stilker
-
1/2
Fremgangsmåte:
Ovnsbakt flyndre med grønnsaker
Det er veldig veldig gøy å spise en hel fisk! Plukke bein og pirke fram deilig kjøtt. Flyndre er utrolig rask fisk å tilberede. Om sommeren kan man imponere grillgjestene med en helgrillet flyndre og ellers er den enkel å bake i ovn. Pannestekt flyndre er også like rask og fabelaktig god. Samle sammen venner og familie rundt middagsbordet og gjør en helaften ut av dette måltidet. Ovnsbakt flyndre med grønnsaker kan serveres hele året!
Trinn
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
Skjær skrå snitt gjennom skinnet på hver side av piggvaren. Krydre med urtesalt og pepper. |
3
Ferdig
|
Brun piggvaren godt i en stekepanne, 2 - 3 minutter på hver side i litt av smøret, og legg den over på et stort fat. Forvarm ovnen på 200 grader |
4
Ferdig
|
Skyll potene godt, del dem i to. Skjær løk, hvitløk og poteter i en panne i resten av smøret til alt er lett brunet. |
5
Ferdig
|
Kutt spisskålen i store biter, og sitronene i ringer med skallet på. Hell de stekte potene med løk og hvitløk i en dyp ovnsbrett . Legg på spisskål og sitronringene. Sett Fisken på topp og legg noen kvister med rosmarin på toppen av fisken. Stek alt midt i ovnen i ca 12min på 200 grader |