1 0
Ovnsbakt flyndre med grønnsaker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4kg piggvar
1 klype Herbamare urtesalt
1 klype Nykvernet svart pepper
100g Smør
400g Små nypoteter
1 stk Løk
2 stk Sjaløttløk
1 stk Paprika rød
2 fedd Hvitløk
2 stilker Rosmarin fersk
1/2 Spisskål

Ovnsbakt flyndre med grønnsaker

Features:
  • Glutenfri
Cuisine:

Imponerende!!

  • 35 min
  • Serves 5
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ovnsbakt flyndre med grønnsaker

Det er veldig veldig gøy å spise en hel fisk! Plukke bein og pirke fram deilig kjøtt. Flyndre er utrolig rask fisk å tilberede. Om sommeren kan man imponere grillgjestene med en helgrillet flyndre og ellers er den enkel å bake i ovn. Pannestekt flyndre er også like rask og fabelaktig god. Samle sammen venner og familie rundt middagsbordet og gjør en helaften ut av dette måltidet. Ovnsbakt flyndre med grønnsaker kan serveres hele året!

(Visited 1 025 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Flyndre har ofte et glatt og slimete skinn. Vask derfor fisken godt, og klipp av finnene. Tørk fisken godt.

2
Done

Skjær skrå snitt gjennom skinnet på hver side av piggvaren. Krydre med urtesalt og pepper.

3
Done

Brun piggvaren godt i en stekepanne, 2 - 3 minutter på hver side i litt av smøret, og legg den over på et stort fat. Forvarm ovnen på 200 grader

4
Done

Skyll potene godt, del dem i to. Skjær løk, hvitløk og poteter i en panne i resten av smøret til alt er lett brunet.

5
Done

Kutt spisskålen i store biter, og sitronene i ringer med skallet på. Hell de stekte potene med løk og hvitløk i en dyp ovnsbrett . Legg på spisskål og sitronringene. Sett Fisken på topp og legg noen kvister med rosmarin på toppen av fisken. Stek alt midt i ovnen i ca 12min på 200 grader

mimi

previous
Fisk & Blåskjellsuppe
next
Grønnkålchips
previous
Fisk & Blåskjellsuppe
next
Grønnkålchips

Add Your Comment