1 0
Ovnsbakt flyndre med grønnsaker

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
4kg piggvar
1 klype Herbamare urtesalt
1 klype Nykvernet svart pepper
100g Smør
400g Små nypoteter
1 stk Løk
2 stk Sjaløttløk
1 stk Paprika rød
2 fedd Hvitløk
2 stilker Rosmarin fersk
1/2 Spisskål

Ovnsbakt flyndre med grønnsaker

Egenskaper:
  • Glutenfri
Kjøkken:

Imponerende!!

  • 35 min
  • Porsjoner
  • Medium

Ingredienser

Fremgangsmåte:

Del

Ovnsbakt flyndre med grønnsaker

Det er veldig veldig gøy å spise en hel fisk! Plukke bein og pirke fram deilig kjøtt. Flyndre er utrolig rask fisk å tilberede. Om sommeren kan man imponere grillgjestene med en helgrillet flyndre og ellers er den enkel å bake i ovn. Pannestekt flyndre er også like rask og fabelaktig god. Samle sammen venner og familie rundt middagsbordet og gjør en helaften ut av dette måltidet. Ovnsbakt flyndre med grønnsaker kan serveres hele året!

(Visited 741 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Flyndre har ofte et glatt og slimete skinn. Vask derfor fisken godt, og klipp av finnene. Tørk fisken godt.

2
Ferdig

Skjær skrå snitt gjennom skinnet på hver side av piggvaren. Krydre med urtesalt og pepper.

3
Ferdig

Brun piggvaren godt i en stekepanne, 2 - 3 minutter på hver side i litt av smøret, og legg den over på et stort fat. Forvarm ovnen på 200 grader

4
Ferdig

Skyll potene godt, del dem i to. Skjær løk, hvitløk og poteter i en panne i resten av smøret til alt er lett brunet.

5
Ferdig

Kutt spisskålen i store biter, og sitronene i ringer med skallet på. Hell de stekte potene med løk og hvitløk i en dyp ovnsbrett . Legg på spisskål og sitronringene. Sett Fisken på topp og legg noen kvister med rosmarin på toppen av fisken. Stek alt midt i ovnen i ca 12min på 200 grader

mimi

Forrige
Fisk & Blåskjellsuppe
Neste
Grønnkålchips
Forrige
Fisk & Blåskjellsuppe
Neste
Grønnkålchips

Legg til kommentar