Ingredienser
-
250g Digestive Kjeks
-
75g Usaltet Smør
-
400g Nutella
-
100g Hasselnøtter
-
500g Philadelphia Kremost
-
60g Melis
-
ca 6 toppstilker Basilikum
Fremgangsmåte:
Ostekake med
Nutella & Basilikum
Først og fremst, er ikke dette en kake hvor du kan telle kalorier. Kan gjerne poengtere det med engang. Den er farlig god, med god grunn, nettopp på grunn av alle kaloriene. Men nå er det slik at vi er nødt til å unne oss noe godt innimellom også. Denne kaken ble til etter inspirasjon fra en vennine som bare simpelthen elsker nutella. Så etter litt enkel googling og en titt i kjøleskapet, ble denne til. Hvorfor basilikum? jo fordi at jeg ville pynte opp kaken med noe grønt. Og det eneste jeg hadde hjemme var fersk basilikum, så da ble kaken pyntet med noen kvister og satt i kjøleskapet over natten. Til min store overraskelse hadde basilikumet satt smak på kaken og det smakte fabelaktig godt. Så om du ønsker å prøve deg på en enkel ostekake, så kan jeg virkelig anbefale denne!
Trinn
1
Ferdig
|
Bryt digestivekjeksene og legg dem ned i en bolle , tilsett smør og en 15ml spiseskje med Nutella , bruk en stavmikser og kjør til det begynner å klumpe seg . Tilsett 3 ss hasselnøtter og fortsett å pulsere til du har en fuktig og kornet blanding. |
2
Ferdig
|
Tilsett blandingen i en 23cm rund kakeform og trykk ned blandingen med enten hendene eller baksiden av en skje. Sett i kjøleskapet til avkjøling. |
3
Ferdig
|
Pisk kremost og melis og tilsett deretter resten av Nutellan til kremost blandingen , og fortsett å slå til alt er godt blandet. |
4
Ferdig
|
Ta kakeformen ut av kjøleskapet og forsiktig hell Nutella blandingen over bunnen . Spre de resterende hakkede hasselnøttene på toppen av kaken og dytt inn basilikumbladene rundt omkring på toppen av kaken. Plasser inni i kjøleskapet i minst fire timer eller over natten . Serveres rett fra kjøleskapet for best resultat. |