0 0
Nederlandsk frokostkake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2,4dl Rugmel
2,4dl Hvetemel
3 teskjer Bakepulver
2 teskjer Kanel
1/2 teskje Kardemomme malt
1/2 teskje Ingefær malt
1/2 teskje Korianderfrø
1/2 teskje Nellik malt
2,4dl Melk
1,2dl Brunt sukker
1,2dl Honning
0,6dl Melasse
1/4 teskje Salt

Nederlandsk frokostkake

Bare nam nam

  • 50 min
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Nederlandsk frokostkake!

(Ontbijtkoek)

En kake som legger igjen en herlig duft av krydder

Dette er en veldig populær kake som blir spist som del av frokost eller hurtigmat på vei. Det finnes noen få produsenter av denne søt, krydrete luftige kake. Et typisk produkt som man kjøper. Serveres med smør, og nytes til kaffen

Hvorfor ikke lage det selv? Challenge accepted!

 

Smaken i kaken utvikler seg over tid. Konsistensen og smaken er optimal etter en dag eller to etter bakingen.

(Visited 381 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Forvarm ovnen på 160 grader og smør en brødform eller 20cm kakeform.

2
Done

Miks alle ingrediensene i en bolle eller kjøkkenmaskin. Hell deigen i den smurte brødformen og stek på den midterste rillen i 60min, eller til kaken er ferdig stekt.

3
Done

La kaken avkjøles på rist. Server med en klatt smør og nyt!
Brødet/kaken holder seg i 4 dager, om den er pakket inn i folie. I fryser kan den oppbevares opptil en måned

mimi

andebryst med appelsinsaus
previous
Andebryst med appelsinsaus
crunchy musli
next
Crunchy granola
andebryst med appelsinsaus
previous
Andebryst med appelsinsaus
crunchy musli
next
Crunchy granola

Add Your Comment