0 0
Nederlandsk frokostkake

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

2,4dl Rugmel
2,4dl Hvetemel
3 teskjer Bakepulver
2 teskjer Kanel
1/2 teskje Kardemomme malt
1/2 teskje Ingefær malt
1/2 teskje Korianderfrø
1/2 teskje Nellik malt
2,4dl Melk
1,2dl Brunt sukker
1,2dl Honning
0,6dl Melasse
1/4 teskje Salt

Nederlandsk frokostkake

Kjøkken:

Bare nam nam

  • 50 min
  • Medium

Ingredienser

Fremgangsmåte:

Del

Nederlandsk frokostkake!

(Ontbijtkoek)

En kake som legger igjen en herlig duft av krydder

Dette er en veldig populær kake som blir spist som del av frokost eller hurtigmat på vei. Det finnes noen få produsenter av denne søt, krydrete luftige kake. Et typisk produkt som man kjøper. Serveres med smør, og nytes til kaffen

Hvorfor ikke lage det selv? Challenge accepted!

 

Smaken i kaken utvikler seg over tid. Konsistensen og smaken er optimal etter en dag eller to etter bakingen.

(Visited 357 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Forvarm ovnen på 160 grader og smør en brødform eller 20cm kakeform.

2
Ferdig

Miks alle ingrediensene i en bolle eller kjøkkenmaskin. Hell deigen i den smurte brødformen og stek på den midterste rillen i 60min, eller til kaken er ferdig stekt.

3
Ferdig

La kaken avkjøles på rist. Server med en klatt smør og nyt!
Brødet/kaken holder seg i 4 dager, om den er pakket inn i folie. I fryser kan den oppbevares opptil en måned

mimi

andebryst med appelsinsaus
Forrige
Andebryst med appelsinsaus
crunchy musli
Neste
Crunchy granola
andebryst med appelsinsaus
Forrige
Andebryst med appelsinsaus
crunchy musli
Neste
Crunchy granola

Legg til kommentar