1 0
Levergryte med bacon og sopp

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
375 g Okselever
1 stk Saften av fersk sitron
2 ss Arrowrootmel
1/2 ts Himalyasalt
1/2 ts Nykvernet sort pepper
4 stk Baconskiver røkt
2 stk løk
200 g Sjampinjong
4 stk Tørket fiken
2 stilker Fersk Salvie
2 ss Hvit Balsamico eddik

Levergryte med bacon og sopp

Features:
  • Glutenfri
Cuisine:

Proppfull av næring

  • 45 min
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Levergryte med bacon og sopp

Denne retten er kanskje ikke en del av den vanlige kosten for de aller fleste, men anbefaler virkelig å tilføre litt innmat. Det er veldig næringsrikt og utrolig sunt. For de aller fleste er det kun snakk om en tilvenningssak. Innmat var en naturlig del av vår kost, og jeg er kjempeglad for at den nå finner veien tilbake til middagsbordet. For meg er ikke dette et ukjent fenomen, jeg er vokst opp med det og selv den dag idag når solen titter frem, så grilles det herlig innmat kun krydret med salt og pepper. Så om du er skeptisk til lever og har kanskje hørt skrekk historier, så anbefaler jeg å prøve dette alternativet. Leversmaken er godt kamuflert med mange andre herlige smaker. Ta på deg forkle og test ut levergryte med bacon og sopp!

(Visited 2 113 times, 2 visits today)

Steps

1
Done

Start med å lage en marinade av sitronsaft og litt salt og pepper. legg lever i marinaden og legg i kjøleskapet i ca 8timer.

2
Done

Skjær baconskivene i mindre biter og stek dem på middelssterk varme i en stekepanne. Mens baconskivene steker, kan du skylle leveren under kaldt vann og tørke den forsiktig. Hell arrowrootmelet og litt salt og pepper på en tallerken, rør rundt så alt blandes godt. Legg baconbitene til side når de er lett crispy. La baconfettet ligge igjen i pannen

3
Done

Skjær leveren i mindre biter og bland det godt med melblandingen. Stek det på sterk varme i ca 2min med baconfettet og sett det til side på en tallerken.

4
Done

Skjær så løken i strimler og stek det i pannen over middelssterk varme, i ca 10min til de er litt karamelisert. skjær sjampinjong i små biter og legg dem ned i stekepannen med løken, og stek dem til de er halvert i størrelsen. tislett baconbitene og rør godt rundt, slik at alle smakene blandes.

5
Done

Tilsett fikenbiter ,salt, pepper,balsamico og bittelitt vann, og la det koke i ett minutt eller til vannet er fordampet. Kutt salvie og dryss det over blandingen. slå av platen og bland inn leverbitene og rør rundt til de er blitt oppvarmet.
Server gjerne med ovnsbakte mandelpoteter!

mimi

previous
Vannmelon Smoothie
next
Grillede kyllingvinger med bønnesalat
previous
Vannmelon Smoothie
next
Grillede kyllingvinger med bønnesalat

Add Your Comment