0 0
Kjøttkraft av Kraftbein

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
1,5 kg Kraftben av storfe
1 kg Marbein
4 L Vann
1 stk Løk
4 stk Chalottløk
1/2 stk Purreløk
2 stk Gulrøtter
2 stilker Stangselleri med blader
2 fedd Hvitløk
2 stk Laurbærblad
3 stilker Persille
1 ts Havsalt
15 stk Hele Pepperkorn

Kjøttkraft av Kraftbein

Egenskaper:
  • Glutenfri

Helbredende godt!

  • 3,5 timer
  • Porsjoner
  • Medium

Ingredienser

Fremgangsmåte:

Del

Kjøttkraft av kraftbein

Bein, marg, hud og føtter, sener og leddbånd som du ikke
bruker direkte i kosten kan kokes og gjøres om til kraft.
Denne småkokingen forårsaker at bein og leddbånd frigjør helbredende stoffer som kollagen,prolin ,glycin og glutamin og som har makt til
å forvandle din helse . Dette er en oppskrift på en lys kjøttkraft av kraftbein, som ikke bare er sunn, men kan ta matlagingen din til et helt nytt nivå. Maten smaker faktisk mye mye bedre med hjemmelaget kraft enn vanlige buljongterninger og fond som du får kjøpt i butikk. Ja det tar tid, men igjen så trenger du ikke å gjøre så ofte, hvis du lager nok til at du eventuelt fryser ned det du ikke bruker til en senere anledning. Denne oppskriften vil gi ca 2 L ferdig kraft.

(Visited 205 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Legg beina over i en stor gryte eller kasserolle og tilsett kaldt vann. La dette koke i 1time og skum av overflaten om nødvendig.

2
Ferdig

Kutt alle ingredienese i store biter, jeg kutter chalottløk, hvitløk og selleri i litt mindre biter, slik at de går mer i oppløsning. Lag gjerne en krydderbukkett av selleriblader og persille.

3
Ferdig

Legg så resten av ingrediensene i gryten sammen med kjøttet. Veldig viktig at vannet ikke koker, men små putrer. Kjernetemperatur bør være på 85 grader. La det små putre i minst 3 timer, jo lenger jo bedre.

4
Ferdig

Sil tilslutt kraften over i en bolle og legg den til avkjøling. Når kraften er nedkjølt fjerner du fettlaget på topp og heller kraften over i ønsket beholder.

mimi

Forrige
Sommersalat med granateple
Innbakt indrefilet av svin med sennep og honningsaus
Neste
Innbakt indrefilet av svin med sennep og honningsaus
Forrige
Sommersalat med granateple
Innbakt indrefilet av svin med sennep og honningsaus
Neste
Innbakt indrefilet av svin med sennep og honningsaus

Legg til kommentar