Ingredienser
-
4 dl Økologiske mandler
-
8 dl Vann
-
1 stk Nøttemelkpose
-
valgfritt Søtning
Fremgangsmåte:
Hjemmelaget Mandelmelk
hjemmelaget mandelmelk er veldig enkel å lage og smaker dessuten kjempegodt. Jeg tåler ikke melk så bra, og da ble mandelmelk et godt alternativ til morgenkaffen. Mandelmelk som selges i butikk pleier som regel å være søtet. Jeg lager denne uten å søte, men kan selvfølgelig bli søtet med litt agave, yaconsirup eller stevia. Ikke lag mye av gangen, da denne melken kun holder seg ferskt i noen få dager i kjøleskapet. Bruk også økologiske mandler, men om du ikke får tak i det, så bruk det du får tak i. Kan brukes i baking eller sammen med musli. Utroli godt!
Trinn
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
Skyll mandlene grundig under kaldt rennende vann . På dette punktet, bør mandlene føles litt myke hvis du klemmer dem . Det er best å ikke bruke bløtlegginsvannet fordi det inneholder fytinsyre |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|