0 0
Grønn Smoothie

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
3dl Eplejuice
2dl Mandelmelk
1 spiseskje Udo's choice
1 spiseskje Purley Green max
1 spiseskje Chia frø
1 spiseskje Baobab
1 spiseskje Hampfrø
1 stk Stangselleri
1 stk Avokado
1 liten neve Spinat
1/2 Pære
1 stk Limesaft
1 cm Ingefær fersk

Grønn Smoothie

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Vegan

Chake it Chake it!

  • 5 min
  • Porsjoner
  • Lett

Ingredienser

Fremgangsmåte:

Del

Grønn Smoothie

Ingenting er bedre enn å starte dagen med en smakfull og deilig smoothie. Noen av ingrediense kan være ukjente for noen, så her kommer en liten oppsummering av ingrediensene.

 

Baobab: Baobabfrukten har høy konsentrasjon av vitamin C, og viktige mineraler som kalsium, kalium og magnesium. I tillegg inneholder den mye fiber, så inntak av baobab vil også være bra for fordøyelsen. Fruktpulveret er veldig rikt på antioksidanter som er nødvendige for beskyttelse av alle kroppens celler og organer. Antioksidantinnholdet er seks ganger høyere enn i blåbær. Deler av treet brukes som medisin mot blant annet astma, diaré og feber i tradisjonell afrikansk medisin. Baobabfrukt er mye brukt i hud, hår og kroppspleieprodukter.

Chiafrø: Disse bitte små frøene har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Chiafrø smaker veldig lite, og kan derfor tilsettes mange forskjellige retter uten at de vil påvirke smaken. Dette er gunstig om du ønsker å tilsette maten fiber, antioksidanter, omega 3, kalsium med mer uten at det skal påvirke smaken. Innholdet av fettsyrer i chiafrø er mye høyere enn hos de fleste andre frøsorter, og chiafrø inneholder mye omega 3 (type ALA).

Hampfrø: Hampfrø er en populær sunn mat som er svært rik på næringsstoffer som omegafettsyrer (ideelt forhold mellom omega 3 og 6 på ca 3 til 1), aminosyrer og mineraler. Om lag 35 prosent av innholdet i hampfrø er olje. Hampfrøolje inneholder 80 % essensielle fettsyrer. Våre hampfrø inneholder alle 20 aminosyrer, inkludert alle de essensielle (de vi må ha tilført gjennom kostholdet). Proteininnholdet er i form av globulin edestin, slik at det kan brukes av kroppen i rå tilstand. Til sammenligning må soyabønner må være kokt eller spiret før de kan spises. Hampfrø passer spesielt bra til mennesker med lavt inntak av essensielle fettsyrer. Hampfrø er de eneste spiselige frø med gamma-linolensyre (GLA). Frøene er også en svært god kilde til protein

Udo´s Choice: er ferskpresset og økologisk omega-3, -6 og -9. Alle de sunne fettsyrene kroppen trenger i en blanding. Udo’s Choice inneholder en unik kombinasjon av 9 nøye utvalgte oljer fra plantefrø. Passer for hele familien (0-100 år) og er velegnet for vegetarianere og gluten-/laktoseintolerante.

(Visited 1 348 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Kjør alle ingrediensene i en blender eller smoothie maskin. La det hvile litt, så chia frøene sveller. Også er det bare å nyte

mimi

ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker
Forrige
Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker
Neste
Falafel
ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker
Forrige
Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker
Neste
Falafel

Legg til kommentar