Ingredienser
-
450 gr
-
Marinade
-
3 ss
-
3 ss
-
1 ss
-
2 ts
-
1 ts
-
1 ts
-
1 ts
-
1/4 ts
-
1 ts
-
1 ts
-
Yoghurtdipp
-
1,5 dl
-
2 ss
-
1 ss
-
2 ts
Fremgangsmåte:
Grillede gulrøtter med yoghurtdipp
Kan serveres som en en forrett eller en siderett, og kan dessuten spises som et måltid for seg selv. Nå som sola har meldt sin annkomst, har vi funnet frem grillen og gjort den klar for sesonstart. Disse kan også stekes i en grillpanne og vil absolutt være like gode. Jeg serverte dette som en av mange småretter i et selskap og det ble en hit! Tar ikke lang tid å forberede eller tilbrede, men de trenger å ligge i marinaden noen timer, så beregn god tid i forveien. Jeg bruker regnbue gulrøtter, kun fordi det er morsomt med de forskjellige fargene. Bruk akkurat den varianten du foretrekker selv
Marinaden er litt sterk, litt søt herlig aromatisk, er du ikke vandt med å bruke mye krydderblandinger i matlaging, tørr jeg påstå at denne retten kanskje vil kunne friste deg til å prøve enda flere krydrete retter. Spisskummen er stjernen i marinaden og du skal kjenne et lite sting av chilli på tungen. Hver bit skal kunne ta deg med på en reise du sent vil glemme.
Trinn
1
Ferdig
|
Kok opp en kjele med varmt vann og tilsett en del salt i kokevannet. Del gulrøttene på langs og kok dem i 4min |
2
Ferdig
|
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Sil gulrøttene og bland det godt med marinaden. La blandingen marinere på kjøkkenbenken i ca 2 timer. I mellomtiden kan du starte på yoghurtdippen, og legge det til side i kjøleskapet. Bland alle ingrediensene godt sammen og legg til avkjøling |
3
Ferdig
|
Legg de marinerte gulrøttene på grillen med flatsiden ned, eller stek dem i en grillpanne slik at sukkeret karameliseres. Hell over yoghurtdippen og nyt! |