Gresk moussaka

0 0
Gresk moussaka

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
3 stk Aubergine
4 stk Poteter skivet kokt
8 stk Champignon skivet
50 gr Fetaost
Kjøttsaus
Olje til steking
3,5 dl Hakket løk
1 ss Hakket hvitløk
450gr Kvernet kjøttdeig
1 ts Nellik
1/4 ts Ceylon kanel
1/4 ts Muskatnøtt
1/8 ts Sukker
1 1/2 ts Salt
1 ts Oregano
0,6 dl Tomatpurre
2,4 dl Rødvin
450 gr Hakket tomat
Ostesaus
6 dl Melk
4 ss Usaltet smør
0,6 dl Hvetemel
1/4 ts Muskatnøtt
1 ts Salt
1 ts Pepper
3,5 dl Revet parmesan
2 stk Pisket egg
Topping
0,6 dl Revet parmesan
Kjøkken:

Metter magen
varmer hjertet!

  • 1 time
  • Porsjoner
  • Medium

Ingredienser

  • Kjøttsaus

  • Ostesaus

  • Topping

Fremgangsmåte:

Del

Gresk moussaka

Denne retten må være en av mine personlige favoritter innen gresk kjøkken. Gresk moussaka er lett å lage, men tar sin tid. Så sett av tid og lag gjerne større porsjoner og frys ned. Jeg gjør det! så på travle dager hentes de nedfryste porsjonene og nytes med familien. Gresk moussaka lages opprinnelig med lam, men siden ikke alle liker smaken av lam og det ikke alltid er like enkelt å få tak, så velger jeg å bruke vanlig kjøttdeig i denne oppskriften. Min egen vri på den tradisjonelle moussakan er champignon og fetaos, som ble veldig god i vegetar versjonen jeg lagde, så da tenkte jeg like godt at det kunne brukes i denne også. Om du ikke liker parmesan, så er det selvfølgelig opptil deg og benytte deg av ønsket ostetype, jeg liker smaken av parmesan og synes det gir retten en ekstra piff. Kjøttsausen og auberginene kan fint lages dagen i forveien, ofte gjøre jeg dette selv for å spare tid. Ostesausen er absolutt anbefalt å lage samme dag.

(Visited 1 539 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Forvarm ovnen til 220 grader
Smør en eller flere flate ovnsformer. Skjær så auberginene i ca 12 mm tykke skiver. Legg dem på bakepapir og pensle dem lett med olivenolje og stør litt salt og pepper over.
Bak dem i forvarmet ovn i ca 15-20 min eller til de er blitt lett brunet

Reduser temperaturen til 200 grader

2
Ferdig

Lag tomatkjøtsaus: I en stor kjele, varm oljen over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og kok til de begynner å myke, ca 5 minutter. Stek champignon til de har minket i størrelse. Tilsett oksekjøtt eller lam, rør om for å bryte opp kjøttet. Tilsett nellik, kanel, muskat, sukker, salt, pepper og oregano. Stek til kjøttet er brunet og kjøttet ikke lenger er rosa . Tilsett vin og kok til alkoholen er fullstendig fordampet. Hell i tomatpuree og hakket tomat og kok på lav varme til sausen har blitt tykk, ca 20 minutter. Sett til side.

3
Ferdig

Lag ostesaus: Varm melken i en liten kjele over middels varme. Smelt smøret og visp forsiktig inn melet, rør hele tiden, i 2 minutter. Visp i den varme melken, rør ofte og kok til 5-7 minutter til sausen er glatt og tykk. Rør i muskatnøtt, salt, pepper og parmesanost. Avkjøl sausen i 10 minutter. Visp sakte inn egg og sett til side.

4
Ferdig

I et ønsket form, legger du et lag med auberginer og heller så kjøttsausen over. Smuldre opp fetaosten med fingrene og dryss det over, om ønsket legg noen skiver med lett kokte poteter i mellomste laget og dekk til igjen med nytt lag av auberginer og kjøttsaus.

5
Ferdig

Helt tilslutt helles ostesaus og parmesan over. Stekes i ovnen i ca 55-60min

mimi

Forrige
Grillede kyllingvinger med bønnesalat
grillede gulrøtter med yoghurtdipp
Neste
Grillede gulrøtter med yoghurtdipp
Forrige
Grillede kyllingvinger med bønnesalat
grillede gulrøtter med yoghurtdipp
Neste
Grillede gulrøtter med yoghurtdipp

Legg til kommentar