0 0
Fisk & Blåskjellsuppe

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
300g Blåskjell
2ss Extra Virgin Olivenolje
1 stk Løk
2 dl Hvitvin
150g Laksefilet
150g Torsk
1 stk Gulrot
1stk Fennikel
1/4 Sellerirot
1 stk Purre liten
2 stk Sjampinjonger
4 dl Kremfløte
1 1/4 liter Fiskekraft
100g Smør
150g Rensede Reker
2ss Frisk Basilikum
2ss Frisk Gressløk
2ss Frisk Persille
smak til Salt & pepper

Fisk & Blåskjellsuppe

Egenskaper:
  • Glutenfri
Kjøkken:

Havets delikatesser samlet i en gryte!

  • 40 min
  • Porsjoner
  • Medium

Ingredienser

Fremgangsmåte:

Del

Fisk & blåskjellsuppe

Fisk & blåskjellsuppe har utrolig mange gode smaker samlet i en gryte. Også er det kjempeenkelt å lage. Det er bare å smøre seg med litt tålmodighet, kutte å gjøre alt klart på forhånd, så går dette lett som en plett!

Denne oppskriften har jeg laget i mange år og jeg fant den først i en kokebok av Trond Moi og har siden prøvd meg frem, tilført og fjernet ingredienser etter egen smak. Legger ut originaloppskriften her, så får du prøve deg frem, så kanskje du ender opp med din egen versjon du også!

(Visited 963 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Skyll og skrubb blåskjellene godt i kaldt vann. Fjern skjeggtråden. Sjekk at alle skjellene er friske ved å slå dem lett mot hverandre. Skjell som ikke lukker seg, må kastes. Kutt alle grønnsaken og finhakk urtene.

2
Ferdig

Varm opp olje i en stor gryte. Finhakk løken, og ha den oppi sammen med blåskjellene. Hell over hvitvinen. Legg på lokk, og la skjellene koke i ca. 1 minutt til de har åpnet seg. De som ikke åpner seg, skal du hive.

3
Ferdig

Del fisken i terninger, ca 2 x 2cm

4
Ferdig

Ha grønnsaksstrimlene, soppen og fløten over i blåskjellgryta sammen med fisketerningene. Hell på fiskekraften. Kok opp og rør i smøret. Tilsett rekene og urtene.

5
Ferdig

Smak til med salt og nykvernet pepper. Server gjerne suppen med godt nybakt brød ved siden av.

mimi

Forrige
Potetlapper med Crème Fraîche
Neste
Ovnsbakt flyndre med grønnsaker
Forrige
Potetlapper med Crème Fraîche
Neste
Ovnsbakt flyndre med grønnsaker

Legg til kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here