0 0
Asiatisk gulrotsuppe med kokos

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
1 kg Gulrøtter
4 stk Rødløk
4 stk Hvitløksfedd
3 cm Ingefær
1 stk Limesaft
1 stk Rød chilli
4 ss Sesamolje
2 ts Spisskummen
1/2 ts Fennikelfrø
1 ts Gurkemeie
1 L Kokosmelk
2 1/2 dl vann
smak til Salt & pepper
1 bunt Koriander
tilpynt Alfalfaspirer

Asiatisk gulrotsuppe med kokos

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Sterk

Hot Hot Hot!

  • 35 min
  • Porsjoner
  • Medium

Ingredienser

Fremgangsmåte:

Del

Asiatisk gulrotsuppe med kokos

Ja man godt si at jeg har fått en forkjærlighet for asiatisk kjøkken! Herlige dufter og smaker uansett hvilken rett det er snakk om. Asiatisk gulrotsuppe er absolutt en favoritt, enten som en forrett eller siderett. Jeg elsker supper, og bedre kan det ikke bli enn en spicy suppe på kalde vinterdager. Fyr opp peisen og drøm deg bort til den fjerne østen med denne retten.

Om ønskelig, så kan du fint lage denne suppen uten chilli eller minke mengden. Det skal være litt kick i suppen for å få ordentlig varme i kroppen

 

(Visited 185 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig

Skrell gulrøtter, rødløk, hvitløk og ingefær og skjær dem i tynne skiver. Snitt chillipepper i to. skrap ut frøene. Grovhakk kjøttet

2
Ferdig

Fres chilli, hvitløk, ingefær, spisskummen og fennikel i 1 minutt.

3
Ferdig

Ha i rødløk. La blandingen surre i 4 minutter eller til løken er myk.

4
Ferdig

Tilsett gulrøtter og gurkemeie, skru ned varmen og la blandingen surre videre i 10 minutter. Tilsett kokosmelk og vann. La suppen småkoke i 10 minutter ved svak varme. Smak til med lime

5
Ferdig

Bruk en stavmikser og kjør til suppen blir finmost. Smak til med salt og pepper. Hakk koriander og tilsett dette i suppen.

Pynt med alfalfaspirer og nyt!

mimi

Forrige
Peanøttsaus
Neste
Ovnsbakt Camembert med honning & granateple
Forrige
Peanøttsaus
Neste
Ovnsbakt Camembert med honning & granateple

Legg til kommentar