Background Image
3 0
Andebryst med appelsinsaus

Del på sosiale medier

Eller bare kopier og del denne urlen

Ingredienser

Juster porsjoner
1 stk Andefilet
Marinade
3 stk Saft av appelsin
1/4 Appelsinskall
1 sp honning
1/2 sp Dijon sennep
2 kvister Timian fersk
1/2 teskje salt
1/2 teskje pepper
Saus
etter ønske Saften av appelsin
3dl kylling eller andefond
Resten av marinaden
etter ønske Maizenna/Xantan gum
Tilbehør
Harricotverts
Nypoteter eller mandelpoteter
Tyttebær

Andebryst med appelsinsaus

Egenskaper:
  • Glutenfri
Kjøkken:

Yum Yum Gimme some

  • 50 min
  • Porsjoner
  • Medium

Ingredienser

  • Marinade

  • Saus

  • Tilbehør

Fremgangsmåte:

Del

Andebryst med appelsinssaus

And  kan være fabelaktig godt om den tilberedes riktig! Her hjemme er vi veldig glad i sammensetningen av and og appelsin, så oppskriften vår videreutvikles for hver gang vi lager denne. Om du ikke er så glad appelsin, så kan en god gammeldags fløtesaus eller peppersaus være et godt alternativ også. Uansett så vil andebryst med appelsinsaus heve festmiddagen til et nytt nivå!

(Visited 7 459 times, 1 visits today)

Trinn

1
Ferdig
10

1

skjær rutemønster på skinnsiden av andebrystet og maser inn salt og pepper. Legg andebrystet ned i marinaden i 1o min

2
Ferdig

2

Stek andebrystet med skinnsiden ned i noen minutter og deretter kan du steke den ferdig i en forvarmet ovn på 180grader til den er medium stekt. som regel pleier jeg å kjenne litt på andebrystet før jeg tar den ut. Den skal være sånn passe spretten når man trykker på den. La brystet hvile før den skjæres i biter etter ønske

3
Ferdig

3

Mens andebrystet er i ovnen, kan du starte med sausen. Hell alle ingrediensen over i en liten kjele og la det koke på svak varme. Rør innimellom og reduser sausen til det halve. Tilsett litt jevning, men sausen skal ikke bli altfor tykk. Smak underveis og ha i mer appelsinsaft om ønskelig.
kok opp vann til mandelpotene og la potetene trekke i ca 15min

4
Ferdig

Tilslutt kan du smørdampe Harricotvertsene i 3min.
Da er maten klar til å nytes. Server gjerne med litt tyttebær

Bon appêtit!

mimi

Neste
Nederlandsk frokostkake
Neste
Nederlandsk frokostkake

Legg til kommentar